Če imate težave s hrbtenico, je znanje, zavedanje, pravilno ravnanje z vašo hrbtenico resnično pametna naložba, tako v vaš prosti čas, kot v delovni čas.


Komu je program Zdrava hrbtenica namenjen?

Najprej vsem navdušenim. In tistim, ki se vam težave s hrbtenico ponavljajo bolj ali manj pogosto, ali pa imate že en kup zdravstvenih izvidov, ki nikakor ne kažejo na izboljšanje kar tako. In tistim, ki težav še nimate, bi se pa želeli prepričati, da vas ne čakajo za ovinkom.

In tistim, ki bi želeli vzpostaviti redno vadbeno rutino, za resnično dobro, vsakodnevno dobro počutje. In tistim, ki se zavedate pomena dobre, močne telesne drže.

Torej, za vse.

Je pa res, da nekateri rabite program nujno, drugi občasno.

Če ga rabite nujno, bo ta program odličen uvod v vadbeno rutino, ki se je boste morali naučiti v skrbi za svojo hrbtenico.

Če rabite program občasno, pa vam bo služil kot kontrola in vpogled, kakšno je stanje vaše telesne drže, ocenili boste lahko simetrijo delovanja mišic, preverili in ocenili mišično pripravljenost.

Kako je program zasnovan?

Tako, da postopno pridobivate znanje o dobri telesni drži v majhnih zaokroženih celotah, ki jih lahko odvadite večkrat. Vadbeni sklopi so organizirani po zaokroženih celotah:

  • sprostitev,
  • raztezanje,
  • korekcija,
  • krepitev,
  • samomasaža.

Program vam ostane za vedno, no vsaj dokler ga ne posodobimo.
Pri nakupu novega izvedbe programa pa vam podarimo 30% popust.

Vrednostni darilni bon

Bon je lahko lepo darilo!

Izberite vrednost bona in
ga podarite najdražji osebi ali prijatelju

Rezultati, pričakovanja…

Dejstvo je, da kjer boli prvič, so možnosti popolnega izbrisa bolečine velike, če je čas vaše bolečine štet v letih, pa naj bo skeletna, mišična ali živčna bolečina, je možnost, da boste bolečino popolnoma izbrisali manjša, vendar pa se boste oborožili z dobrim znanjem, da boste znali bolečino:

  • nadzorovati in predvideti težave s hrbtenico in s sklepi;
  • se pravočasno ustaviti;
  • nadomestiti z drugačnim gibanjem in na ta način poskrbeti, da se bolečina zmanjša ali izzveni v krajšem časovnem obdobju, vaše težave s hrbtenico ali sklepi pa se ne bodo slabšale.

Razumeti, kako deluje mehanizem hrbtenice, razbremenitev sklepov, ohranjanje mišic v  sproščeni fazi, je znanje, ki vam ostane tudi, če morate redno vadbeno rutino prekiniti zaradi višje sile ali obveznosti vsakdana ali če se odločite za dodajanje nove športne aktivnosti.

Biti aktiven in imeti hkrati zdravo hrbtenico, ni nujna povezava. Ljudje so prevečkrat tako aktivni, da pozabijo, da jim občutek naprezanja mišic, izžemanja še zadnje kaplje zmogljivosti, zbiranje volje in energije v tempu vsakdanja, ne bo prihranil napetosti v tetivah, pritiske v hrbtenici in sklepih ali zakrčenosti mišic.

So vaje težke, kaj rabim za izvedbo?

Niso. In so.

Začetna izvedba je vedno najlažja izvedba, da se naučite korekcijskih postavitev, potem sledijo težje vaje, s katerimi poskrbite za krepitev tistih mišic, ki vam pomagajo razbremenjevati pritiske na skelet in so zadolžene za dobro telesno držo.

Realna ocena izvedbe vaj je 8 do 12 ponovitev, če po 12-ti ponovitvi ne čutite intenzivnosti dela mišic, se vedno lahko odločite, da preverite ali so korekcijske postavitve res pravilne ali boste odvadili višjo intenzivnost.

moja-hrbtenica-znak-enobarvni-transparenten

Vključeno brezplačno testiranje s
spinal mouse-om

Kako vedeti, da ste na pravi poti? Da se stanje izboljšuje? Koliko se izboljšuje?
Skeniranje hrbtenice z napravo Spinal mouse vam in nam nudi pameten vpogled, kaj se dogaja z vašim skeletom in sklepi, kje so obremenitve prevelike, pritiski nepravilni, kje je vaša telesna drža najbolj kritična.

Skeniranje imate vključeno brezplačno pri nakupu 3 programov iz katerega koli vadbenega sklopa v roku pol leta od datuma nakupa prvega programa.

Zakaj je tako?

Ker ritem naše telesne regeneracije, sproščanja in potrebe po dodatni kontrakciji mišic, nikakor ni povezan s planiranim urnikom, ki nam ga narekuje služba, otroci, zasebno življenje. In najti v vsem tem ritem poslušanja svojega telesa je tisto, kar večini manjka.

Saj je pravilno imeti tedenski plan kardio vaj, vaj za razvijanja telesne moči, vaj za raztezanje, pa vendar, koliko zmorete sami po sebi stopiti korak nazaj in v dnevu, ki sem vam zdi težek, naporen in stresen privoščiti sebi spremembo programa ali spremembo intenzivnosti programa?

Ker če ste cel dan napenjali mišice ramenskega obroča, zvečer pa jim privoščite še konkretno krepitev, ste se za kronično zakrčenost v nekaj mesecih, odločili kar sami.

Stojite cel dan na nogah, vaša najljubša rekreacija pa je tek? Na dolgi rok bi bilo bolje, da si kot športno aktivnosti omislite kaj, kar ni stoje in tako poskrbite za razbremenitev pritiskov na medenico in sklepe, ki so v vašem stoječem delovniku že več kot preveč obremenjeni.

Je vaše delovno mesto sedeče, in komaj čakate, da po službi skočite na kolo? V tem primeru, svojemu hrbtu naložite še en delovnik sede in ponavljate enake pritiske na hrbtenico.

Prijava na termin vadbe Zdrava hrbtenica

Vse vadbe so skupinske vadbe. Termin vadbe je na voljo do zapolnitve mest v skupini, v odvisnosti od velikosti vadeče skupine. Vsak udeleženec lahko rezervira oz. zakupi hkrati več terminov vadbe v naprej.

0
Vašega plačila ne moremo obdelati. Prosim poskusite ponovno.
Hvala za opravljeno rezervacijo!
Vaša potrditvena številka:
DODAJ V iCAL KOLEDAR

Kako rezerviram svoj termin?